Konditerijos pramonė

Konditerijos gamintojams galime pasiūlyti įvairių maisto priedų, tokių kaip atioksidantai, augaliniai ekstraktai, cukraus pakaitalai, emulsikliai, hidrokoloidai, maistinės skaidulos, mielių ekstraktai, maistiniai dažikliai, vaisių bei dažovių milteliai.

Antioksidantai

Konditerijos gaminių gamybai galime pasiūlyti augalinės kilmės antioksidantą – rozmarinų ekstraktą. Šio ekstrakto sudėtyje esančios karnosinės bei rozmarino rūgštys stabdo laisvųjų radikalų susidarymą, lemiantį maisto produktų gedimą. Rozmarinų ekstraktas yra plačiai naudojamas riebalų turinčiuose produktuose – jis stabdo riebalų oksidaciją, riebalai neapkarsta, pailgėja produkto galiojimo trukmė. Priklausomai nuo pritaikymo, rozmarinų ekstraktas gali būti tiek skystoje formoje, tiek miltelių pavidalo.

Taip pat galime pasiūlyti ir kitus augalinės kilmės antioksidantus – svogūnų ekstraktą, salotų ekstraktą, granatų ekstraktą, vynuogių ekstraktą, Acerola vyšnių ekstraktą bei citrinų ekstraktą.

Augaliniai ekstraktai

Konditerijos produktų gamintojams siūlome:

  • platų asortimentą natūralių skystų bei sausų augalinių ekstraktų, kurie padės suteikti gaminamam produktui reikiamą aromatą;
  • eterinius aliejus bei oleorezinus, tirpius tiek riebaluose, tiek vandenyje.

Cukraus pakaitalai

Maisto produktų gamintojams galime pasiūlyti cukraus pakaitalų, tokių kaip fruktozė, ksilitolis, polidekstrozė, laktitolis.

Emulsikliai

Siūlome visą eilę emulsiklių, kurių vandens ir riebalų surišimo savybės yra labai svarbios maisto pramonėje. Emulsikliai padeda įvesti riebalus į masę, pagerina jos stabilumą bei takumą, apsaugo nuo riebalų išsiskyrimo bei suteikia galutiniam produktai plastišką kreminę tekstūrą.

Galime pasiūlyti:

  • riebalų rūgščių mono ir digliceridų bei jų esterių E471, E472;
  • riebalų rūgščių poligliceroilio esterių E475;
  • įvairios kilmės lecitinus E322 – sojų, saulėgrąžų bei rapsų.

Hidrokoloidai

Hidrokoloidai yra vandenyje tirpūs polisacharidai, kuriuos naudojant mažomis dozėmis gaunamas stiprus funkcinis (tirštinimo, gelio sudarymo ar stabilizavimo) efektas.

Mūsų siūlomi hidrokoloidai:

  • pektinas – tai didelės molekulinės masės polimerinis karbohidratas. Aukšto bei žemo esterifikacijos laipsnio pektinai suteikia produktui norimą klampumą bei tekstūrą, kreminę konsistenciją, stabilizuoja gelio struktūrą bei apsaugo nuo sinerezės.
  • karagenanai, kurie gaunamas iš raudonųjų jūros dumblių. Dažniausiai tai visų trijų karagenanų rūšių – kappa, iota, lambda – mišiniai.
  • saldžiųjų ceratonijų derva (Locust Bean Gum) – tai stabilizatorius, tirštinimo agentas bei tekstūros modifikatorius, gaunamas iš saldžiavaisio pupmedžio sėklų. Naudojamas mišiniuose su kitais hidrokoloidais, šis ingredientas suteikia geliui stiprumą bei norimą struktūrą.
  • Guaro derva gaunama iš Guaro krūmo sėklų. Tai vienas rentabiliausių tekstūratorių, suteikiančių norimą produkto klampumą žemose temperatūrose. Jis puikiai veikia sąveikoje su ksantano derva.
  • ksantano derva. Šį hidrokoloidą gamina mikroorganizmas Xanthomonas campestris fermentacijos proceso metu. Tai puikus tirštiklis, ypač efektyvus vandeninėse emulsijose bei suspensijose, pasižymintis dideliu stabilumu plačiose temperatūrų bei pH reikšmių ribose.
  • karboksimetilceliuliozė.
  • Konjac derva
  • hidroksipropilmetilceliuliozė HPMC.

Maistinės skaidulos

Maistinės skaidulos efektyviai suriša drėgmę bei skystuosius riebalus, suteikdamos gaminamam produktui norimą struktūrą bei konsistenciją, jos taip patapsaugo sausus produktus nuo sulipimo. Priklausomai nuo galutinio produkto, pasiūlysime įvairaus ilgio skaidulų – nuo 30 iki 400 mikronų.

Galime pasiūlyti įvairios kilmės maistin skaidulų: kviečių, bambukų, cukranendrių, bulvių, žirnių ir kt. Esant poreikiui, galime tiekti skaidulas, pasižyminčias sumažintu dulkėtumu.

Glaudžiai bendradarbiaudami su įmonių gamintojų technologais teikiame įvairiapusę konsultaciją dėl funkcinių skaidulų panaudojimo įvairių maisto produktų gamyboje.

Mielių ekstraktai

Siūlome naujos kartos, stiprios koncentracijos mielių ekstraktus, kurie naudojami kaip skonio stiprikliai bei glutamatų pakaitalai. Minėti ekstraktai pasižymi šiomis savybėmis:

  • visiškai pakeičia mononatrio glutamatą E621 –  ”švari” produkto etiketė;
  • galima ženkliai sumažinti NaCl kiekį produkte;
  • maskuoja pašalinius skonius bei kartumą;
  • suteikia “pilnesnį” skonį žemo riebumo ir kaloringumo produktams;
  • galima sumažinti kvapiųjų medžiagų ir prieskonių kiekį produkte;
  • sustiprina įdėtų natūralių kvapiųjų medžiagų aromatą bei kitų brangių ingredientų (tokių kaip sūrio milteliai, ivairūs ekstraktai, grybai, mėsa)  skonį bei aromatą;
  • sumažėja galutinio produkto savikaina.

Maisto dažikliai

Siūlome visą asortimentą natūralių dažiklių bei augalinės kilmės dažančių ekstraktų, kuriuos naudojant gaunama plati gama atspalvių, atitinkančių gaminamo produkto aromatą bei skonį. 

Renkantis dažiklius reikia įvertinti gamybos sąlygas, gaminamo produkto sudėtį, įpakavimo medžiagas bei produkto galiojimo laiką. Priklausomai nuo gaminamo produkto sudėties, siūlome naudoti dažiklius, tirpius vandenyje arba tirpius riebaluose.

Esant poreikiui naudoti dažiklius, kurie neženklinami E raidėmis, galime pasiūlyti dažančius ekstraktus, kurie yra pagaminti iš vaisių, daržovių, uogų bei prieskoninių žolelių, naudojant paprasčiausią ekstrakcijos metodą. Perdirbant tokias žaliavas kaip morkos, dažinis dygminas, ilgoji ciberžolė, raudonieji kopūstai, špinatai ir daugelį kitų, gaunami įvairūs atspalviai nuo gelsvų, rusvų, žalsvų iki rudų.

Glaudžiai bendradarbiaudami su savo tiekėjais ir remdamiesi jų žiniomis bei patirtimi, teikiame gamintojams įvairiapusę technologinę pagalbą dėl mūsų siūlomų maistinių dažiklių panaudojimo.

Vaisių bei daržovių milteliai

Vaisių ir daržovių milteliai gaminami džiovinant vaisių ir daržovių sultis arba minkštimą.

Džiovinimui naudojami 4 metodai:

  • šaltas džiovinimas išpurškiant;
  • džiovinimas išpurškimo būdu žemoje temperatūroje;
  • vakuuminio džiovinimo metodas;
  • būgninio džiovinimo būdas.

Visi šie metodai leidžia pasiekti reikiamus skonio, struktūros, smulkumo bei tirpumo rodiklius.

Mūsų tiekėjų turima unikali gamybos įranga leidžia pagaminti miltelius šalto džiovinimo būdu, kuris yra unikalus ir retas pasaulyje. Taip pagaminti produktai būna ryškių spalvų ir ypač “šviežio” skonio. Šaltas džiovinimo būdas yra naudojamas gaminant vaisių ir daržovių miltelius, skirtus kūdikių ir vaikų maistui, nes džiovinant tokiu būdu, produkte maksimaliai išlieka vertingiausios maistinės medžiagos. 

Be standartinių produktų, galime pasiūlyti vaisių ir daržovių miltelius su didesniu ar mažesniu vaisių ir daržovių kiekiu juose, kartu panaudojant skirtingus nešėjus.Naudojant įvairių dydžių sietus, gaunami įvairaus smulkumo produktai – nuo dribsnių ir granulių iki miltelių.