Konservuoti produktai ir padažai

Konservuotų produktų ir padažų gamintojams siūlome įvairius maisto priedus, tokius kaip antioksidatoriai, augaliniai ekstraktai, antimikrobinės sistemos, cukraus pakaitalai, emulsikliai, maistinės skaidulos, mielių ekstraktai, maisto dažikliai, tirštikliai, vaisių ir daržovių milteliai, džiovintos daržovės ir grybai, stabilizavimo ir emulgavimo sistemos.

Antimikrobinės sistemos

Maisto produktų gamintojams siūlome naudoti įvairius antimikrobinius preparatus:

  • bakterinės kilmės apsaugines kultūras, kurios kontroliuoja patogeninių bei maisto gedimą sukeliančių mikroorganizmų augimą;
  • fermentatus, kurie pagerina produkto skonį bei tekstūrą, užtikrina stabilesnę emulsiją bei padeda išlaikyti produktų šviežumą bei skonines savybes ilgesnį laiką;
  • kitus cheminės kilmės antimikrobinius preparatus, efektyviai stabdančius Gram+ bei patogeninių mikroorganizmų, pelėsių, mielių augimą.

Antioksidatoriai

Siūlome maisto produktų gamybai naudoti augalinės kilmės antioksidatorių – rozmarino ekstraktą. Šio ekstrakto sudėtyje esančios karnosinės bei rozmarino rūgštys stabdo laisvųjų radikalų susidarymą, lemiantį maisto produktų gedimą. Priklausomai nuo tolesnio pritaikymo rozmarino ekstraktas gali būti tiek skystoje formoje tiek miltelių pavidale.

Taip pat galime pasiūlyti ir kitus augalinės kilmės antioksidatorius  – svogūnų ekstraktą, salotų ekstraktą, granatų ekstraktą, vynuogių ekstraktą, Acerola vyšnių ekstraktą bei citrinų ekstraktą.

Augaliniai ekstraktai

Maisto produktų gamintojams siūlome sausus bei skystus augalinius ekstraktus, kurie padeda suteikti gaminamam produktui reikiamą aromatą ir eterinius aliejus bei oleorezinus, tirpius tiek riebaluose tiek vandenyje.

Naudojamos naujos technologijos dėka, šie produktai gali būti kapsulėse arba miltelių pavidale, kas padeda:

  • apsaugoti aromatines molekules,
  • ilgiau išlaikyti natūralaus ekstrakto stiprumą,
  • leidžia pagaminti vandenyje tirpias formas,
  • palengvina produkto laikymą bei naudojimą.

Cukraus pakaitalai

Maisto produktų gamintojams galime pasiūlyti cukraus pakaitalų, tokių kaip fruktozė, ksilitolis, polidekstrozė, laktitolis.

Džiovintos daržovės, grybai

Siūlome įvairios granuliacijos aukštos kokybės džiovintas daržoves, prieskonines žoleles, prieskonius ir grybus. 

Emulsikliai

Siūlome visą eilę emulsiklių, kurių savybė surišti riebalus ir vandenį yra labai svarbi maisto produktų gamyboje. Emulsiklių pagalba užtikrinamas vienodas riebalų bei kitų komponentų pasiskirstymas produkte, stabilizuojama riebalinė emulsija, produktas įgauna geresnę konsistenciją bei tekstūrą, pailgėja galiojimo terminas.

Įvairių maisto produktų gamyboje naudojami emulsikliai:

  • Riebiųjų rųgščių mono- ir digliceridai bei jų esteriai;
  • Lecitinas; galime pasiūlyti įvairios augalinės kilmės: sojų, rapsų, saulėgrąžų lecitiną.

Maistinės skaidulos

Maistinės skaidulos efektyviai suriša drėgmę bei skystus riebalus, suteikdamos gaminamam produktui norimą struktūrą bei konsistenciją, taip pat apsaugo sausus produktus nuo sulipimo. Priklausomai nuo galutinio produkto pasiūlysime įvairaus ilgio skaidulas – nuo 30 iki 400 mikronų.

Galime pasiūlyti įvairios kilmės maistines skaidulas: kviečių, bambukų, cukranendrių, bulvių, žirnių ir kt. Esant poreikiui galime tiekti skaidulas, pasižyminčias sumažintu dulkėtumu.

Glaudžiai bendradarbiaudami su įmonių gamintojų technologais teikiame įvairiapusę konsultaciją apie funkcinių skaidulų panaudojimą įvairių maisto produktų gamyboje.

Mielių ekstraktai

Siūlome naujos kartos, stiprios koncentracijos mielių ekstraktus, kurie naudojami kaip skonio stiprikliai bei glutamatų pakaitalai. Minėti ekstraktai pasižymi šiomis savybėmis:

  • visiškai pakeičia mononatrio glutamatą E621 –  ”švari” produkto etiketė;
  • galima ženkliai sumažinti NaCl kiekį produkte;
  • maskuoja pašalinius skonius bei kartumą;
  • suteikia “pilnesnį” skonį žemo riebumo ir kaloringumo produktams;
  • galima sumažinti kvapiųjų medžiagų ir prieskonių kiekį produkte;
  • sustiprina įdėtų natūralių kvapiųjų medžiagų aromatą bei kitų brangių ingredientų (tokių kaip sūrio milteliai, ivairūs ekstraktai, grybai, mėsa)  skonį bei aromatą;
  • sumažėja galutinio produkto savikaina.

Maisto dažikliai

Siūlome visą asortimentą maistinių dažiklių bei augalinės kilmės dažančių ekstraktų, kuriuos naudojant gaunama plati gama atspalvių, atitinkančių gaminamo produkto aromatą bei skonį. 

Renkantis dažiklius reikia įvertinti gamybos sąlygas, gaminamo produkto sudėtį, įpakavimo medžiagas bei produkto galiojimo laiką. Priklausomai nuo gaminamo produkto sudėties, siūlome naudoti dažiklius, tirpius vandenyje arba tirpius riebaluose.

Esant poreikiui naudoti dažiklius, kurie neženklinami E raidėmis, galime pasiūlyti dažančius ekstraktus, kurie yra pagaminti iš vaisių, daržovių, uogų bei prieskoninių žolelių, naudojant paprasčiausią ekstrakcijos metodą. Perdirbant tokias žaliavas kaip morkos, dažinis dygminas, ilgoji ciberžolė, raudonieji kopūstai, špinatai ir daugelį kitų, gaunami įvairūs atspalviai nuo gelsvų, rusvų, žalsvų iki rudų.

Glaudžiai bendradarbiaudami su savo tiekėjais ir remdamiesi jų žiniomis bei patirtimi, teikiame gamintojams įvairiapusę technologinę pagalbą dėl mūsų siūlomų maistinių dažiklių panaudojimo.

Tirštikliai

Hidrokoloidai yra vandenyje tirpūs polisacharidai, kuriuos naudojant mažomis dozuotėmis gaunamas stiprus funkcinis (tirštinimo, gelio sudarymo ar stabilizavimo) efektas. Įvairių maisto produktų gamybai siūlomi šie tirštikliai:

  • karageninai, kurie gaunami iš raudonųjų jūros dumblių. Dažniausiai tai visų trijų karageninų rūšių –kappa, iota, lambda – mišiniai. Dėl puikios sąveikos su mėsos baltymais karageninai plačiai naudojami mėsos produktų gamyboje. Jie suteikia produktui norimą konsistenciją, gerai riša drėgmę, stabdo sinerezės procesus;
  • saldžiųjų ceratonijų derva (Locust Bean Gum) – tai stabilizatorius, tirštinimo agentas bei tekstūros modifikatorius, gaunamas iš saldžiavaisio pupmedžio sėklų. Naudojamas mišiniuose su kitais hidrokoloidais, šis ingredientas suteikia geliui stiprumą bei norimą struktūrą;
  • guaro derva, gaunama iš guaro krūmo sėklų. Tai vienas rentabiliausių tekstūratorių, suteikiančių norimą produkto klampumą esant žemai temperatūrai. Jis puikiai veikia naudojamas kartu su ksantano derva;
  • ksantano derva. Šį hidrokoloidą gamina mikroorganizmas Xanthomonas campestris fermentacijos proceso metu. Tai puikus tirštiklis, ypač efektyvus vandeninėse emulsijose bei suspensijose, pasižymintis dideliu stabilumu plačiose temperatūrų bei pH reikšmių ribose.
  • alginatai gaunami iš rudųjų jūros dumblių, plačiai naudojami kaip stabilizuojantis, tirštinantis bei gelį sudarantis agentas.

Stabilizavimo emulgavimo sistemos

Tai lengvai naudojami atskirų funkcinių ingredient (tirštiklių, emulsiklių, konservantų, ir t.t.) mišiniai, užtikrinantys maisto produktų su norimomis savybėmis pagaminimą bei sumažinantys dozavimo klaidų galimybę. Specialiai parinkti ingredientai sumaišomi tam tikromis proporcijomis kad gauti optimalų efektą. Maišomų ingredientų suderinamumas užtikrina mažesnę funkcinės sistemos dozaciją, kas lemia mažesnę produkto savikainą.

Vaisių bei daržovių milteliai

Vaisių ir daržovių milteliai gaminami džiovinant vaisių ir daržovių sultis arba minkštimą.

Džiovinimui naudojami 4 metodai:

  • šaltas džiovinimas išpurškiant;
  • džiovinimas išpurškimo būdu žemoje temperatūroje;
  • vakuuminio džiovinimo metodas;
  • būgninio džiovinimo būdas.

Visi šie metodai leidžia pasiekti reikiamus skonio, struktūros, smulkumo bei tirpumo rodiklius.

Mūsų tiekėjų turima unikali gamybos įranga leidžia pagaminti miltelius šalto džiovinimo būdu, kuris yra unikalus ir retas pasaulyje. Taip pagaminti produktai būna ryškių spalvų ir ypač “šviežio” skonio. Šaltas džiovinimo būdas yra naudojamas gaminant vaisių ir daržovių miltelius, skirtus kūdikių ir vaikų maistui, nes džiovinant tokiu būdu, produkte maksimaliai išlieka vertingiausios maistinės medžiagos. 

Be standartinių produktų, galime pasiūlyti vaisių ir daržovių miltelius su didesniu ar mažesniu vaisių ir daržovių kiekiu juose, kartu panaudojant skirtingus nešėjus.Naudojant įvairių dydžių sietus, gaunami įvairaus smulkumo produktai – nuo dribsnių ir granulių iki miltelių.