Gėrimų pramonė

Gėrimų gamintojams siūlo įvairius maisto priedus, tokius kaip augaliniai ekstraktai, cukraus pakaitalai, hidrokoloidai, maisto dažikliai.

Augaliniai ekstraktai

Gėrimų gamintojams siūlome:

  • platų asortimentą natūralių skystų bei sausų augalinių ekstraktų, kurie padės suteikti gaminamam produktui reikiamą aromatą;
  • eterinius aliejus bei oleorezinus, tirpius tiek riebaluose, tiek vandenyje.

Cukraus pakaitalai

Maisto produktų gamintojams galime pasiūlyti cukraus pakaitalų, tokių kaip fruktozė, ksilitolis, polidekstrozė, laktitolis.

Hidrokoloidai

Hidrokoloidai yra vandenyje tirpūs polisacharidai, kuriuos naudojant mažomis dozuotėmis gaunamas stiprus funkcinis (tirštinimo, gelio sudarymo ar stabilizavimo) efektas. Naudojant hidrokoloidus, gėrimams galima suteikti norimą tirštumą, klampumą, išvaizdą bei skonines savybes, stabilizuoti suspensiją bei optimizuoti produkto savikainą.

Įvairių gėrimų gamybai siūlomi šie tirštikliai:

  • pektinas – tai didelės molekulinės masės polimerinis karbohidratas, išgaunamas iš obuolių ar citrusinių vaisių;
  • karageninai, kurie gaunami iš raudonųjų jūros dumblių. Dažniausiai tai visų trijų karageninų rūšių – kappa, iota, lambda – mišiniai;
  • saldžiųjų ceratonijų derva (Locust Bean Gum) – tai stabilizatorius, tirštinimo agentas bei tekstūros modifikatorius, gaunamas iš saldžiavaisio pupmedžio sėklų;
  • guaro derva gaunama iš guaro krūmo sėklų. Tai vienas rentabiliausių tekstūratorių, suteikiančių norimą produkto klampumą esant žemai temperatūrai. Jis puikiai veikia naudojamas kartu su ksantano derva;
  • ksantano derva. Šį hidrokoloidą gamina mikroorganizmas Xanthomonas campestris fermentacijos proceso metu. Tai puikus tirštiklis, ypač efektyvus vandeninėse emulsijose bei suspensijose, pasižymintis dideliu stabilumu plačiose temperatūrų bei pH reikšmių ribose;
  • alginatai, gaunami iš rudųjų jūros dumblių, plačiai naudojami kaip stabilizuojantis, tirštinantis bei gelį sudarantis agentas;
  • karboksimetilceliuliozė bei jos mišiniai.

Maisto dažikliai

Siūlome visą asortimentą maistinių dažiklių bei augalinės kilmės dažančių ekstraktų, kuriuos naudojant gaunama plati gama atspalvių, atitinkančių gaminamo produkto aromatą bei skonį. 

Renkantis dažiklius reikia įvertinti gamybos sąlygas, gaminamo produkto sudėtį, įpakavimo medžiagas bei produkto galiojimo laiką. Priklausomai nuo gaminamo produkto sudėties, siūlome naudoti dažiklius, tirpius vandenyje arba tirpius riebaluose.

Esant poreikiui naudoti dažiklius, kurie neženklinami E raidėmis, galime pasiūlyti dažančius ekstraktus, kurie yra pagaminti iš vaisių, daržovių, uogų bei prieskoninių žolelių, naudojant paprasčiausią ekstrakcijos metodą. Perdirbant tokias žaliavas kaip morkos, dažinis dygminas, ilgoji ciberžolė, raudonieji kopūstai, špinatai ir daugelį kitų, gaunami įvairūs atspalviai nuo gelsvų, rusvų, žalsvų iki rudų.

Glaudžiai bendradarbiaudami su savo tiekėjais ir remdamiesi jų žiniomis bei patirtimi, teikiame gamintojams įvairiapusę technologinę pagalbą dėl mūsų siūlomų maistinių dažiklių panaudojimo.